La ciutat de Tortosa reviurà, com tots els estius des de fa 22 anys, la seva època de més gran esplendor: el Renaixement. I ho farà, com no podia ser d’una altra manera, amb quatre dies replets d’actes i espectacles per a tots els gustos que ens traslladaran de ple al segle XVI. Tant si coneixeu la Festa del Renaixement com si encara no hi heu anat mai, aquí teniu cinc raons que faran que entre els dies 20 i 23 de juliol no us vulgueu perdre una de les millors gresques de les Terres de l’Ebre!

 

Festa-del-Renaixement-1

 

  • UNA DE LES MILLORS FESTES DE RECREACIÓ HISTÒRICA DEL SUD D’EUROPA

Quan diem que es tracta d’una de les millors festes de recreació històrica del sud d’Europa no ho fem perque sí. La festa està classificada com a d’interès turístic nacional a nivel espanyol, i és també festa local d’interès turístic de Catalunya. I és que mentre dura la celebració la societat tortosina en conjunt es bolca al carrer, engalana els barris, es vesteix a la manera de l’època i pren part en tots els actes i espectacles que es duen a terme. Passejant pel casc antic us podeu trobar des de peregrins fins a membres il·lustres de famílies ja extintes de la casta nobiliària tortosina.  Fins i tot els negocis “fan paradeta” i ofereixen a crits els seus productes al carrer.

 

_07g1198

 

  • MÉS DE 100 ESPECTACLES AL DIA

Heu llegit bé: més de cent. I per a tots els gustos, butxaques i tipus de públic. Són tantes les activitats de tipus lúdic i cultural que resulten materialment impossibles de veure en un sol dia. Tota la ciutat es converteix en un immens escenari que ens trasllada directament al segle XVI, entre desfilades, cerimònies, bestiari, espectacles de música, dansa i teatre esperant-nos a cada racó i a cada moment, des de bon matí fins ben entrada la nit. La inmensa majoria són gratuïts i d’accés lliure, però també n’hi ha de pagament i amb aforament limitat.

 

submon-renaixentista-taverna-dEnrico_1616848301_32837559_1500x1001

 

  • ELS CLÀSSICS

Heu assistit als espectacles d’abanderats,  al seguici de les banderes o a la Gran Desfilada? Heu vist com els cetrers fan volar els rapinyaires per sobre les muralles? Us heu assegut a mangiare baldana i beure vi a la Taverna d’Enrico? Si ho heu fet, segur que us encantarà repetir. I si no, no us ho podeu perdre!

 

40068E6F-C6D9-9595-83F4126F84E4078E

 

  • LES NOVETATS

La Festa del Renaixement ens té acostumats a incorporar novetats any rere any, i enguany no serà una excepció. Us imagineu assistir, asseguts a la vora  dels nobles de la ciutat, a un autèntic torneig de cavallers mentre sentiu el galop dels cavalls i l’esclafit de les llances en xocar contra els escuts i les armadures? Aquest any serà possible. També torna l’espectacle de la dansa del dervitx, una actuació que combina la tradició occitana amb una dansa mística turca i persa. Occident i orient en perfecta harmonia.

 

img_8976

 

  • LA GASTRONOMIA RENAIXENTISTA

I com no podia ser d’una altra manera, el bon menjar ocupa un lloc d’honor durant la festa. Un gran nombre de restaurants ofereixen menús gastronòmics especials on la protagonista és la cuina del segle XVI, una cuina que barrejava els aliments tradicionals mediterranis amb les innovacions que començaven a arribar del nou món. Si sou més de dolç, també esteu d’enhorabona: pastissers i forners se sumen a la festa omplint els seus tendals de llepolies! I si voleu experimentar de veritat el que era sortir a menjar i a beure fora de casa fa cinc-cents anys, teniu infinitat de tavernes on xalar entre amics. Nyam!

 

Podeu trobar més informació i veure totes els activitats i el programa a la web oficial de la festa: http://www.festadelrenaixement.org